Localitatea Mera (judetul Cluj) Resedinta: Baciu. Denumire maghiara: Méra.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Mera, judetul Cluj

Turnul Pompierilor Cluj-Napoca la 11,42 km
Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit la sfarsitul secolului XV, se afla pe strada Tipografiei numarul 17.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 35,51 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 11,47 km
Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 11,89 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Biserica de lemn Biserica de lemn Ciumarna la 42,17 km
Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Cea mai frumoasa usa taraneasca? - Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 9,4 km
Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. First geocache - Searched and founded. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Dealul Hoia la 8,19 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 15,09 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer.
Cheile Valisoarei la 49,74 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 15,37 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Plimbare - O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 33,4 km
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Baile Turda la 37,78 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 14,12 km
Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 4,31 km
Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 41,5 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 11,54 km
Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 12,71 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 35,93 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Cadere in gol Strada Valea Visei la 31,28 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
MIG 21 Campia Turzii la 46,8 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Mina evreilor Agarbiciu la 15,65 km
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Lavanda Garden Calarasi la 47,25 km
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 9,13 km
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Mina de campie Muntii Trascau la 38,71 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 12,09 km
Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
Biserica de lemn din Zimbor la 25,04 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Floresti la 10,03 km
Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 16,58 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. In drum spre Oradea - Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 16,33 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Biserica reformata de pe strada Lupului la 11,99 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 12,12 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
[ Sus ↑ ]
Laguna Albastra - Aghiresu
Laguna Albastra - Aghiresu la 14,95 km
Concretiunile sferoidale de la Feleac
Concretiunile sferoidale de la Feleac la 15,38 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si ouale de Feleac. Un geolog roman le-a dat denumirea de trovanti.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 57,89 km. Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Canyonul minune Canyonul Meduza la 60,3 km. Canyonul minune - Canionul Meduza
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 56,64 km. Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 60 km. Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 66,32 km. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.