Localitatea Cutca (judetul Cluj) Resedinta: Sanmartin. Denumire maghiara: Kötke.
Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 46,65 kmManastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Capsuni de Barbosi Ciretea la 48,39 kmLa plantatia Capsuni de Barbosi din satul Ciretea numarul 25, puteti sa va culegeti fructele preferate, in cosulete pregatite pentru a fi umplute. Pentru program si pret incercati numerele de telefoane 0748-410545 sau 0758-873440.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 47,01 kmBiserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Padurea de larice Posmus la 39,7 kmPadurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Fanatele Clujului la 40,72 kmRezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 26,02 kmCei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Canionul cu trei vai Rus la 47,64 kmCanionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Fabrica de pensule la 45,13 kmFabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 49,57 kmBiserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 49,1 kmGradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 39,02 kmIn localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Baile Someseni la 42,95 kmEfectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Turnul Pompierilor Cluj-Napoca la 46,94 kmTurnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit la sfarsitul secolului XV, se afla pe strada Tipografiei numarul 17. A fost protejat de breasla tesatorilor, de aceea era cunoscut si sub numele de Turnul Tesatorilor, dar initial purtea denumirea de Poarta Mica din ulita Sapunului.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 47,18 kmPartea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic. Denumirea de Strada oglindita se datoreaza celor doua cladiri de colt identice, care se afla dinspre Piata Unirii, deoarece sunt oglindirea una a celeilalte.
Stufarisul de la Sic la 18,35 kmStufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Podul graniceresc Cosbuc la 43,43 kmIn satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Universitatea de Arta si Design la 44,88 kmUniversitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura, Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si o sectie de pictura cu sediul la Sighisoara.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 45,96 kmParcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene. Pe teritoriul parcului, numeroase activitati recreative si oportunitati sportive sunt disponibile pentru cei interesati.
Taul Bujorului Zau de Campie la 43,07 kmLacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Universitatea Babes-Bolyai la 47,31 kmFarmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit.
Parcul dendrologic Arcalia la 21,45 kmArcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Biserica reformata Sic la 17,71 kmBiserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241. Este cladire monument istoric, figureaza cu codul CJ-II-m-B-07759 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 47,25 kmBiserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Castelul Banffy Bontida la 24,41 kmCastelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
Biserica Scroafei Dipsa la 27,7 kmLocalitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Parcul dendrologic Gurghiu la 66,26 km. Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 66,15 km. Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici.
Salina Turda la 54,86 km. Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.