Localitatea Calarasi (judetul Cluj) Resedinta: Calarasi. Denumire maghiara: Harasztos. Denumire germana: Wahldorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Calarasi, judetul Cluj

Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 35,97 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Gradina zoologica Turda la 11 km
Gradina Zoologica Turda
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai la 37,5 km
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Istan tau Istan tau la 39,51 km
Istan tau (Taul Domnului).
Biserica de lemn Ghioncani la 48,8 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 47,09 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 16,35 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 26,74 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Biserica catolica din Turda la 11,55 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 30,1 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Lavanda Muresan Saulia la 31,29 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 18,2 km
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 40,95 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 48,27 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 23,37 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 23,49 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Baile Turda la 11,08 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Lavanda Garden Calarasi la 0,88 km
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Salina Turda la 12,76 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 34,47 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Baile Someseni Baile Someseni la 36,51 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 41,99 km
Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 20,3 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 37,33 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Cheile Plaiului la 27,55 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 38,66 km
Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. First geocache - Searched and founded. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 48,69 km
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 27,12 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 48,2 km
Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte.
Mina de campie Muntii Trascau la 22,83 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
[ Sus ↑ ]
Salina Turda
Salina Turda la 12,73 km
Salina Turda
Salina Turda la 12,73 km
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 54,35 km. Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Lacul fabricii de caramida In Targu Mures, in spatele fabricii de caramida din cartierul Mureseni, gasim un lac cu dimensiuni considerabile. Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 54,56 km. Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Dealul Cetatii Fantanele la 67,81 km. Conform descrierii lui Orban Balazs, la confluenta paraurilor Bikas si Szele, o culme inalta se numeste Dealul Cetatii.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 52,37 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 69,25 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 58,9 km. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 54,18 km. In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Rusi Rusi la 63,51 km. Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 67,8 km. Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 69,39 km. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Varful Mamut Varful Mamut la 51,91 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.