Localitatea Buteni (judetul Cluj) Resedinta: Margau. Denumire maghiara: Kalotabökény. Denumire germana: Krumpendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Buteni, judetul Cluj

Biserica reformata de pe strada Lupului
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Lacul de acumulare Somesul Cald
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Fanatele Clujului Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Buteasa Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Mina evreilor Agarbiciu
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila.
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Cheile Runcului Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Castrul roman Sutoru
Castrul roman, Sutoru
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
[ Sus ↑ ]
Pestera Mare de pe Valea Firei, galeria fosila - Bihor-Vladeasa
Pestera Mare de pe Valea Firei, galeria fosila - Bihor-Vladeasa
Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa
Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Piatra Cetii Piatra Cetii. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti. Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Baile Someseni Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.