Localitatea Buteni (judetul Cluj) Resedinta: Margau. Denumire maghiara: Kalotabökény. Denumire germana: Krumpendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Buteni, judetul Cluj

Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 36,25 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 36,52 km
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 46,8 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene. Pe teritoriul parcului, numeroase activitati recreative si oportunitati sportive sunt disponibile pentru cei interesati.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 46,4 km
Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic. Denumirea de Strada oglindita se datoreaza celor doua cladiri de colt identice, care se afla dinspre Piata Unirii, deoarece sunt oglindirea una a celeilalte.
Copacul Cerbul Minune Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Cladirea Transilvania Cladirea Transilvania Zalau la 43,9 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 48,56 km
Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Canyonul minune Canyonul Meduza la 26,97 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 18,97 km
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 43,64 km
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 25,81 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design la 48,51 km
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura, Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si o sectie de pictura cu sediul la Sighisoara.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Floresti la 40,21 km
Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
Izvorul Recea Izvorul Recea la 42,78 km
Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Este accesibil din mai multedirectii.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 49,37 km
Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 46,38 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 31,42 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Dealul Hoia la 42,34 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 40,28 km
Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
[ Sus ↑ ]
Pestera Mare de pe Valea Firei, galeria fosila - Bihor-Vladeasa
Pestera Mare de pe Valea Firei, galeria fosila - Bihor-Vladeasa la 18,23 km
Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa
Pestera Humpleu - Bihor-Vladeasa la 18,26 km
Salina Turda la 64,71 km. Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 69,65 km. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 51,99 km. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 54,49 km. Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 56,09 km. Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 59,28 km. Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 55,56 km. Piatra Despicata, Rosia Montana.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 58,58 km. Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 68,28 km. Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 69,26 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti la 57,65 km. Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.