Localitatea Bucea (judetul Cluj) Resedinta: Negreni. Denumire maghiara: Királyhágó. Alta denumire: Bucsa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bucea, judetul Cluj

Castrul roman Sutoru la 43,18 km
Castrul roman, Sutoru
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 5,85 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 40,69 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 27,66 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 30,49 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei.
Biserica de lemn din Zimbor la 43,35 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 33,48 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia?
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 45,51 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer.
Canyonul minune Canyonul Meduza la 35,22 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Varful Bohodei Varful Bohodei la 32,74 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Cladirea Transilvania Cladirea Transilvania Zalau la 37,48 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7.
Mina evreilor Agarbiciu la 48,01 km
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Crucea Granicerului Agarbiciu la 48,64 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 46,21 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
[ Sus ↑ ]
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului la 7,52 km
Suncuius
Suncuius la 11,2 km
28 aprilie 2007, 17 noiembrie 2007 Suncuius
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 67,94 km. Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. First geocache - Searched and founded. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 56,15 km. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Tumul Pir la 63,32 km. La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila.
Strand termal Sannicolau de Munte la 58,2 km. Apa termala de 60-65 grade Celsius a fost gasita in anii 70 in timp ce se cauta petrol in zona.
Pomi cu coroana cubica Oradea la 59,16 km. In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice.
Podul pietonal Garasos hid Podul pietonal Garasos hid la 58,79 km. Podul pietonal peste Cris, Oradea, este un pod pentru pietoni, care leaga malurile raului Crisul Repede chiar in inima orasului Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Nostalgie - Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
Copacul Cerbul Minune Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
Dealul Hoia la 67,15 km. Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 63,11 km. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 64,93 km. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Ferma de lavanda Oradea Santaul Mic la 68,73 km. In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.