Localitatea Slatina-Timis (judetul Caras-Severin) Resedinta: Slatina-Timis. Denumire maghiara: Temesszlatina. Alta denumire: Szlatina.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slatina-Timis, judetul Caras-Severin

Valul de pamant de la Bucova la 40,93 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 36,86 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 44,96 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 30,57 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 30,17 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national. Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 39,4 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Izvorul si stancariile de la Camana la 42,76 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Castrul Roman Tibiscum la 24,12 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Izvorul Cosustei la 39,7 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Maru la 27,23 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Cheile Globului Globu Craiovei la 29,83 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 42,9 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Dealul Danila Ocna de Fier la 41,8 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 31,06 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea Rea Cheile Nerei. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Sfinx Crivina de Sus. Sfinxul de la Crivina de Sus
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Punct belvedere 3 Bahna. Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Hotar - Atractii turistice Teregova Localitati apropiate: Sadova Veche la 1,95 km, Golet la 3,34 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.