Localitatea Rusca (judetul Caras-Severin) Resedinta: Teregova. Denumire maghiara: Ruszka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rusca, judetul Caras-Severin

Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Sequoiadendron Giganteum la 30,64 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Izvorul Cosustei la 26,63 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 33,24 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 8,47 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Rezervatia Groposu la 25,65 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Ansamblul de mori din Mehadica la 13,2 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 38,9 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 25,03 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Valul de pamant de la Bucova la 48,05 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 27,86 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Sfinxul Banatean la 34,37 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Izvorul si stancariile de la Camana la 29,28 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Dealul Danila Ocna de Fier la 49,78 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 29,38 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Cheile Teregovei Armenis la 5,77 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Castrul Roman Tibiscum la 37,65 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 42,69 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 21,59 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 21,65 km
Pestera Veterani Dubova la 61 km. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 50,06 km. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 60,64 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cheile Butii Cheile Butii la 52,7 km. Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Varful Papusa Varful Papusa la 50,98 km. Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.