Localitatea Macoviste (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornea. Denumire maghiara: Mákosfalva. Alta denumire: Makovistye.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Macoviste, judetul Caras-Severin

Cascada Roset la 16,73 km
Cascada Roset (Cociului)
Sfinxul Banatean la 21,96 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 13,72 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 20,87 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 40,67 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Locul fosilifer Apadia la 45,15 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 41,69 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Cheile Susarei Sasca Montana la 49,08 km
Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 42 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 19,09 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 9,04 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 44,02 km
Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Complexul megalitic Muntele Mic la 39,62 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 21,64 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 31,5 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cheile Teregovei Armenis la 17,99 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 18,65 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 10,59 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
[ Sus ↑ ]
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane la 15,37 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 16,01 km
Castrul roman Agnavie Zavoi la 55,61 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 58,57 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 68,47 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 50,55 km. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 55,18 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 66,01 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 55,87 km. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Pestera Gaura cu Musca Pestera Gaura cu Musca Coronini la 63,69 km. Pestera Gaura cu Musca - denumiri alternative Pestera cu muste, Pestera Coronini, Fliegenhole, Grotte de Golubatz - se afla in Cleantu Mare, versantul Dunarii, in aval de Stanca Babacaia. Mergand intr-o excursie - Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca.
Campusel la 50,34 km. Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.