Localitatea Lapusnicu Mare (judetul Caras-Severin) Resedinta: Lapusnicu Mare. Denumire maghiara: Nagylaposnok. Alta denumire: Lapusnik.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lapusnicu Mare, judetul Caras-Severin

Sequoiadendron Giganteum
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Ochiul Beului Ochiul Beului
Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Punct panorama Dealu Golului Resita
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Pestera Fluturilor Dubova
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Cascada Roset
Cascada Roset (Cociului)
Rezervatia Groposu
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita
Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Stanca Babacaia Stanca Babacaia Coronini
Stanca Babacaia - denumiri alternative Babacai, Baba Gaia, Baba Geea) - este un pinten de stanca din Dunare, langa localitatea Coronini, care se inalta cu 7 m deasupra nivelului apei.
Dealul Danila Ocna de Fier
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Ansamblul de mori din Mehadica
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Cheile Globului Globu Craiovei
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari
La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Cascada Buraul Mare Moldova Noua
Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Izvorul si stancariile de la Camana
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Castrul roman Teregova
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Cheile Armenisului Armenis
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
[ Sus ↑ ]
Cleantul Gainii Muntele Mic. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Castrul Roman Tibiscum. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Triunghiul misterios. Triunghiul misterios din padure.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.