Localitatea Dobraia (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Dobrája.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dobraia, judetul Caras-Severin

Complexul megalitic Muntele Mic la 40,39 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 10,09 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Pestera Veterani Dubova la 47,83 km
Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 44,45 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Campusel la 42,8 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 27,04 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 39,99 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Rezervatia Groposu la 43,91 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Sequoiadendron Giganteum la 44,19 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Izvorul Cosustei la 8,02 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 1,48 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 6,48 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 6,06 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 4,17 km
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei la 4,2 km
Masa tacerii la 62,87 km. Masa tacerii, Targu Jiu
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 52,88 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Ochiul Beului Ochiul Beului la 53,9 km. Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Taul fara fund Pesteana la 65,18 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 50,82 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Locul fosilifer Apadia la 53,93 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 53,16 km. Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Valul de pamant de la Bucova la 58,24 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cheile Butii Cheile Butii la 51,67 km. Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 58,21 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.