Localitatea Cornereva (judetul Caras-Severin) Resedinta: Cornereva. Denumire maghiara: Somosréve. Alta denumire: Kornyaréva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cornereva, judetul Caras-Severin

Cetatea Caras Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Poiana Beletina Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Morile de apa Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
[ Sus ↑ ]
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei
Pestera Roland - Muntii Cernei
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Varful Papusa Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Cascada Buraul Mare Moldova Noua. Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Cascadele Pietrele Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Podul roman Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Castrul roman Agnavie Zavoi. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit. Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.