Localitatea Bania (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bania. Denumire maghiara: Bánya. Alta denumire: Bánia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bania, judetul Caras-Severin

Izvorul si stancariile de la Camana la 35,19 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 35,34 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Castrul roman Teregova la 38,45 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 42,88 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 28,42 km
Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Pestera Fluturilor Dubova la 35,38 km
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 25,96 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 31,54 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 38,73 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Izvorul Cosustei la 39,9 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Cascada Buraul Mare Moldova Noua la 29,37 km
Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Cheile Armenisului Armenis la 43 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Sequoiadendron Giganteum la 31,95 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Pestera Gaura cu Musca Pestera Gaura cu Musca Coronini la 36,05 km
Pestera Gaura cu Musca - denumiri alternative Pestera cu muste, Pestera Coronini, Fliegenhole, Grotte de Golubatz - se afla in Cleantu Mare, versantul Dunarii, in aval de Stanca Babacaia. Mergand intr-o excursie - Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 45,94 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Ansamblul de mori din Mehadica la 24,96 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 4,58 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Ochiul Beului Ochiul Beului la 21,15 km
Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 35,26 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 19,65 km
Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 42,64 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
[ Sus ↑ ]
Cascada Bigar - Muntii Semenic
Cascada Bigar - Muntii Semenic la 15,68 km
Cascada Beusnita
Cascada Beusnita la 20,1 km
Cascada Beusnita, din judetul Caras-Severin, este una dintre cele mai impresionante cascade din Muntii Aninei. Caderea apei de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj deosebit de pitoresc.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 57,22 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 57,71 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 63,67 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 51,03 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 69,3 km. Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 66,42 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.