Localitatea Unirea (judetul Calarasi) Resedinta: Unirea.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Unirea, judetul Calarasi

Cismele Canlia la 15,71 km
Pe teritoriul satului Canlia (in turca Kanli), din comuna Lipnita, gasim mai multe cismele, cel putin patru.
Pestera Casa Hotilor Aliman la 24,17 km
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
Biserica de lemn Satu Nou la 10,99 km
Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea. Este monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02915.
Cismeaua din Izvoru Mare la 46,66 km
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Cismeaua Gherdime Raristea la 28,55 km
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Cismeaua din Cuiugiuc la 23,03 km
Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Minaret si geamie Izvoru Mare la 46,54 km
Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011. Satul Izvoru Mare, din comuna Pestera, in trecut se numea Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu.
Trophaeum Traiani Adamclisi la 33,4 km
Tropaeum Traiani este un monument roman, ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109, pentru a comemora victoria romanilor asupra geto-dacilor in anul 106. Dobrogea e cam saraca la acest capitol - Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Monument restaurat - Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene. Ansamblul este format din cetate, bazilica, necropola, ansamblu de apeducte, monument, altarul roman, tumul, terme, si locuinte extramurale.
Cismeaua Furca Petrosani la 47,54 km
Cismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
Cismeaua lui Mos Costa Lipnita la 17,36 km
Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita. Desi pe zidul cismelei este gravata inscriptia Facuta anul 1954 august 23, fantana este mult mai veche.
Geamia Memet Efendi Cernavoda la 35,79 km
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii. Mentionata si de catre celebrul calator otoman Evliya Celebi, a fost construita in anul 1756 de catre sultanului Osman al III-lea.
Cismeaua din Lespezi la 32,3 km
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Cismeaua Brebeni la 23,87 km
Brebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002. Cismeaua satului, construita in anul 1990 conform inscriptiei, se afla in partea de nord a satului.
Cismelele fostului sat Nargilar la 35,12 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile. Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la 25,35 km
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Fantana lui Mihai Eminescu se afla la sud de satul Ion Corvin, si la vest de Manastirea Sfantul Andrei.
Cismeaua Padureni la 31,53 km
Padureni (in trecut Nastradin) este un sat din comuna Dobromir. Cismeaua din centrul satului este mai deosebita din cauza elementului decorativ, treptelor de acces, si placa cu inscriptia originala.
Cismelele din Valeni la 34,91 km
Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir. Pe teritoriul satului gasim mai multe cismele.
Cismeaua satului Adamclisi la 34,21 km
Cismeaua veche a satului Adamclisi este deteriorata si nefunctionala, una noua a fost construita imediat langa cea veche. Aici se afla si ansamblul de apeducte romane, cod CT-I-m-A-02567 04, incepand de la cismeaua satului.
Cismeaua Scorcia Galita la 18,87 km
Galita este un sat din comuna Ostrov. Cismeaua Scorcia se afla in capul Vaii Scorciei, la est de localitatea Galita.
Cismeaua Raristea la 25,81 km
Raristea (in trecut Bazarghian, Gura Orman) este un sat din comuna Ion Corvin. Cismeaua satului, construita in 1964 conform inscriptiei, se afla la intersectia drumului comunal DC35 (strada Salcamilor), cu strada Mihai Viteazul.
Cismelele din Dumbraveni la 47,92 km
Dumbraveni (in trecut Hairanchioi, in limba turca Hayranköy) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Satul are cel putin doua cismele, cismeaua din centrul satului, de pe strada Viorelelor, si una la nordvest de localitate, Cismeaua din padure.
Ganditorul de la Hamangia Cernavoda la 35,8 km
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia. Alte replici, cu dimensiuni reale, sunt expuse in muzeul de istorie de la Cernavoda.
Cismelele din Almalau la 28,62 km
Almalau (in trecut Almaliul, in limba turca Almali) este un sat din comuna Ostrov. Satul are mai multe cismele, in sat si in vecinatate.
Cismeluta Deleni la 38,33 km
Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.
Pestera cu Sarcofage Dumbraveni la 49,96 km
Pestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei. In cavitate se afla inscriptia Bisericile Rupestre, iar pe harta locul apare ca si Biserica rupestra Dumbraveni.
Cetatea Capidava la 47,2 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Cismeaua mare Dobromir-Deal la 34,4 km
Dobromiru din Deal este un sat din comuna Dobromir (Dobromiru din Vale). Cismeaua mare din Dobromiru-Deal se afla langa drumul comunal DC34.
Cismelele din Carvan la 24,46 km
Carvan (in trecut Kervan) este un sa din comuna Lipnita, format prin comasarea satelor Carvanu Mare (Carvan de Sus, Yukari Kervan) si Carvanu Mic (Carvan de Jos, Asagi Kervan). Localitatea are cel putin 3 cismele.
Cismele din Izvoarele la 11,11 km
Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita. Se pare ca satul are cel putin patru cismele, dintre care una in afara localitatii.
Cismelele din Furnica la 45,43 km
Furnica (in trecut Schender, in limba turca Iskender) este un sat din comuna Dumbraveni. Localitatea are cel putin doua cismele.
Cismeaua Tas Uluc Padureni la 29,26 km
Cismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Dealul Cismelei Razoarele la 19,39 km
Langa drumul national DN3, intre localitatile Baneasa si Lipnita, la poalele Dealului Cismelei, se afla ce altceva, decat o cismea veche. La o distanta de doar 3,6 km condus de la cismeaua din Baneasa, gasim aici langa cismea si un loc acoperit de odihna.
Cismea Valea Tapului la 33,6 km
Cismeaua de piatra de la Valea Tapului este inscris in lista monumentelor istorice, avand codul CT-II-m-B-02918. Fostul sat Valea Tapului (in turca Teke-Deresi) a fost desfiintat prin decret prezidential in anul 1977.
Cismeaua din Dobromir-Vale la 30,19 km
Cismeaua din Dobromir-Vale se afla in apropierea si la nord-vest de geamia turceasca, la o distanta de aproximativ 100 m, la nord de strada Baneasa.
Cimitirul musulman Cuiugiuc la 24,78 km
Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Biserica ortodoxa parasita Cetatea Dobromir la 30,03 km
Dobromir (in trecut Dobromir-Vale, Dobromiru din Vale - pentru a nu fi confundat cu Dobromiru din Deal) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Biserica ruina, numita de catre localnici Cetatea, si a carei constructie nu a fost terminata niciodata, se afla in partea de nord a localitatii.
Cismele Strunga la 15,58 km
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele. Prima se afla pe strada Bisericii, la 500 m sud - sud-est de manastirea ortodoxa, iar a doua intr-o stare foarte degradata, in padure.
Cismelele din Sipote la 37,8 km
Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni. Cismeaua Sipote se afla la marginea satului, la iesirea spre sud-est catre Tufani, langa drumul judetean DJ391A.
Turnul cu izvor Lespezi la 31,61 km
La nord - nord-est de satul Lespezi, langa drumul judetean DJ391A, intre localitatile Valeni si Dobromir, se afla o interesanta constructie.
Biserica dracilor Ivanesti la 40,02 km
Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia. A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea.
Cismeaua Faurei la 25,37 km
Faurei (in trecut Calaicea, in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa. Cismeaua din centrul localitatii se afla la intersectia strazii Principale cu strada Padurii.
Valul de piatra de la Cernavoda la 34,8 km
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre. Ansamblul valului de piatra are o lungime totala de aproximativ 59 km.
Satul parasit Ispanaru Adamclisi la 30,46 km
Fosta localitate Ispanaru, azi sit arheologic, se afla la aproximativ 5 km nord-nordvest de Adamclisi, de care apartine administrativ. Aici se afla un apeduct roman de tip canalis structilis, si un apeduct turcesc format din tubuli.
Cismeaua din Zorile la 33,27 km
Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi. Cismeaua din Zorile se afla la marginea vestica a localitatii, la capatul vestic al strazii Cismelei.
Cismeaua Curcani Negresti la 49,08 km
Cismeaua Curcani se afla pe teritoriul fostului catun Curcani, pe valea Borungea.
Cismele din Baneasa la 21,61 km
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Cismeluta Ostrov la 24,64 km
Cismeluta se afla in localitatea Ostrov, la intersectia strazii Cismelutei si strada Libertatii, la doar 100 m est de biserica ortodoxa. Zidaria, practic parte a gardului-zid al unui localnic, este frumos sculptata, chiar daca timpul a lasat deja amprenta sa pe suprafata tencuita.
Cismelele din Ion Corvin la 23,27 km
Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate. Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
[ Sus ↑ ]
Crucea de la Harsova Crucea de la Harsova Dealul Belciug. Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913. In data de 17 septembrie 1912, a avut loc un tragic accident pe Dunare, in care au pierit 26 de ofiteri, subofiteri si soldati.
Padurea Fantanita Padurea Fantanita Murfatlar. Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3. Padurea cu o inalta valoare botanica si zoologica este arie naturala protejata.
Dealul Allah Bair. Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta. Dealul se afla intre satele Crucea, Baltagesti, si Galbiori.
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Cetatea Carsium Cetatea Carsium Harsova. Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova. Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale, ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova. Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici. Mosul are aproximativ 15 m inaltime, Baba este mai scunda.
Cismeaua din Mireasa Cismeaua din Mireasa. Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata. Prezinta o inscriptie scrisa in turco-osmana, cu versete din Coran.
Geamia Caraomer Negru Voda. Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele. Geamia comunitatii musulmane a fost construita in jurul anului 1867.
Monumentul Eroilor Targusor. Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor. Este monument istoric, avand codul CT-IV-m-B-02961.
Casa tatareasca Zulfie Totay Cobadin. Prezinta o colectie de obiecte de arta orientala, broderii si tesaturi, obiecte traditionale specifice etniei tatare. Casa traditionala este amenajata in gospodaria unei familii de tatari din Cobadin, Zulfie si Nardin Seidali.
Zidul Genovez Canaraua turceasca Zidul Genovez Canaraua turceasca Harsova. O plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, merita a fi facuta, si pentru panoramele pitoresti, avand ca punct de interes orasul Harsova. Sit sub constructie - Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei. Un relict al varstei medievale a cetatii il constituie impresionantul Zid Genovez, aflat la baza canaralei.
Lacul de creta Lacul de creta Murfatlar. Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar. Foarte accesibil, din strada Calea Dobrogei (DN3), apoi pe drumul comunal DC3, atat cu masina, cat si pe jos.
Fosta scoala Harsova. Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2. A fost construit la inceputul secolului al XX-lea, in 1902, si este monument istoric categoria B, avand codul LMI CT-II-a-B-02889.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova. Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea. Minaretul si cladirea geamiei se afla pe strada Vadului numarul 8, este monument istoric, avand codul CT-II-m-A-02892.
Baile termale Puturoasa Baile termale Puturoasa Harsova. La aproximativ 2,5 km distanta spre nord-vest de orasul Harsova, pe malul Dunarii, se afla un zacamant de ape mezotermale sulfuroase. Datorita continutului bogat de sulf, aerul din acest loc are un miros aparte, zona primind denumirea de Puturoasa.
Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova. Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba. Denumirea provine probabil de la multitudinea de gauri, cuiburi de porumbei, din peretele stancilor.
Canionul de argila Galbiori. Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair. Intr-un mic parau cu multe meandre s-a format un canion interesant, cu pereti inalti de argila.
Geamia cu doua minarete Geamia cu doua minarete Murfatlar. Geamia din Murfatlar a fost construita in anul 1981, data care apare si pe zidul geamiei. Geamia, care in prezent are chiar doua minarete, se afla pe strada Credintei numarul 1.
Cimitirul afurisit Lehliu. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Badeana - Atractii turistice Laza Localitati apropiate: Oltina la 2,68 km, Iezeru la 3,85 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.