Localitatea Perisoru (judetul Calarasi) Resedinta: Perisoru.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Perisoru, judetul Calarasi

Cetatea Carsium Cetatea Carsium Harsova la 42,03 km
Situl arheologic se afla pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova. Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale, ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare la 34,6 km
Pacuiul lui Soare este o insula de forma alungita, orientata vest-est, lunga de aproximativ 7 km, aflata pe Dunare, la nord de Bratul Ostrovului. La extremitatea din nord-est a insulei se afla ruinele unei fortificatii medievale, presupusa a fi cetatea Vicina, avand codul CT-I-s-A-02720.
Cismeaua Scorcia Galita la 37,94 km
Galita este un sat din comuna Ostrov. Cismeaua Scorcia se afla in capul Vaii Scorciei, la est de localitatea Galita.
Valul mare de pamant de la Cochirleni la 40,5 km
Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km. Porneste de la malul Dunarii, la nord de Cetatea Patulului, si continua spre est, pana la granita administrativa dintre orasul Cernavoda si satul Pestera.
Lacul Bugeac la 40,65 km
Lacul Bugeac (Garlita) se afla intre satele Bugeac, Garlita, si Galita, localitati care apartin de comuna Ostrov. Rezervatia naturala Lacul Bugeac este cel mai sudic liman fluviatil din Romania.
Fosta scoala Harsova la 41,75 km
Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2. A fost construit la inceputul secolului al XX-lea, in 1902, si este monument istoric categoria B, avand codul LMI CT-II-a-B-02889.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova la 41,13 km
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale. Pornind de la nord-vest spre sud-est, acestea sunt Canaraua Rosie (dealul Varos), Canaraua Tiganeasca, Canaraua Turceasca, Stancile Mosul si Baba, si Canaraua La Porumbei.
Geamia sultanului Mahmut Geamia sultanului Mahmut Harsova la 41,95 km
Geamia sultanului Mahmut a fost construita in jurul anului 1812, in timpul sultanului Mahmut al II-lea. Minaretul si cladirea geamiei se afla pe strada Vadului numarul 8, este monument istoric, avand codul CT-II-m-A-02892.
Cismeaua lui Mos Costa Lipnita la 37,53 km
Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita. Desi pe zidul cismelei este gravata inscriptia Facuta anul 1954 august 23, fantana este mult mai veche.
Baile termale Puturoasa Baile termale Puturoasa Harsova la 40,69 km
La aproximativ 2,5 km distanta spre nord-vest de orasul Harsova, pe malul Dunarii, se afla un zacamant de ape mezotermale sulfuroase. Datorita continutului bogat de sulf, aerul din acest loc are un miros aparte, zona primind denumirea de Puturoasa.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la 43,97 km
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Fantana lui Mihai Eminescu se afla la sud de satul Ion Corvin, si la vest de Manastirea Sfantul Andrei.
Piatra cu cruce bizantina Izvoarele la 30,17 km
Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959. Ca si localizare, este precizata satul Izvoarele, comuna Lipnita, padurea Parjoaia, teritoriul fortificatiei romano-bizantine Sucidava.
Cetatea Capidava la 43,62 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Cismeaua din Cuiugiuc la 42,3 km
Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova la 43,51 km
Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba. Denumirea provine probabil de la multitudinea de gauri, cuiburi de porumbei, din peretele stancilor.
Canaraua Tiganeasca Canaraua Tiganeasca Harsova la 41,45 km
Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu. De identificat localizarea exacta a stancii Cocosatul.
Cismele din Baneasa la 41,85 km
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Biserica ortodoxa parasita Cetatea Dobromir la 49,78 km
Dobromir (in trecut Dobromir-Vale, Dobromiru din Vale - pentru a nu fi confundat cu Dobromiru din Deal) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Biserica ruina, numita de catre localnici Cetatea, si a carei constructie nu a fost terminata niciodata, se afla in partea de nord a localitatii.
Cimitirul musulman Cuiugiuc la 44,16 km
Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Dealul Cismelei Razoarele la 39,73 km
Langa drumul national DN3, intre localitatile Baneasa si Lipnita, la poalele Dealului Cismelei, se afla ce altceva, decat o cismea veche. La o distanta de doar 3,6 km condus de la cismeaua din Baneasa, gasim aici langa cismea si un loc acoperit de odihna.
Geamia Memet Efendi Cernavoda la 40,09 km
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii. Mentionata si de catre celebrul calator otoman Evliya Celebi, a fost construita in anul 1756 de catre sultanului Osman al III-lea.
Locuinta rupestra Dealul Baroi Locuinta rupestra Dealul Baroi Harsova la 41,82 km
La nord-vest de Harsova, intre Dunare si drumul national DN2A, pe dealul Baroi, se afla un sit arheologic rupestru. Incercare de localizare nereusita - Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru. In terasa inalta a dealului se vede o cavitate, care a fost folosita ca si locuinta rupestra, probabil si ca complex monahal.
Cetatea Axiopolis la 40,82 km
Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda. La sud de cetatea Axiopolis incepe valul antic de piatra, care se termina la Tomis.
Cismelele din Coslugea la 35,77 km
Coslugea (in limba turca Kozluca) este un sat din comuna Lipnita, localitatea are cel putin trei cismele. Cismeaua aflata la capatul de nord-est a satului este pictata color, cu motive florale.
Mormantul pictat de tip hipogeu Cernavoda la 40,98 km
Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu. Se afla langa adapostul Save the Dogs, este ingradit cu gard, si nu poate fi vizitat.
Biserica de lemn Satu Nou la 31,29 km
Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea. Este monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02915.
Geamia turceasca Faurei la 45,76 km
Faurei (in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa. Geamia turceasca din Faurei se afla la intersectia strazilor Faurei si Bradului, in partea de sud-vest a localitatii.
Piatra cu Capac Piatra cu Capac Harsova la 41,13 km
Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova. Legenda spune ca in timpul razboaielor dacice aici au servit masa soldatii din armata lui Traian, poate chiar insusi imparatul.
Cismeaua Gherdime Raristea la 47,32 km
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Cismeaua din Dobromir-Vale la 49,92 km
Cismeaua din Dobromir-Vale se afla in apropierea si la nord-vest de geamia turceasca, la o distanta de aproximativ 100 m, la nord de strada Baneasa.
Cismelele din Abrud la 47,54 km
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi. Localitatea are cel putin trei cismele: Cismeaua Sfintita, Cismeaua Mica, si Cismeaua Mare.
Cetatea Adamclisi la 49,84 km
Cetatea Adamclisi, sau cetatea Tropaeum Traiani, se afla la nord-vest de Adamclisi, si la 1,4 km distanta in linie dreapta, sud-vest de monumentul omonim. Cetatea romana se afla pe locul vechii asezari geto-dacice, la 400 m nord de Valea Urluia.
Cismeluta Ostrov la 39,36 km
Cismeluta se afla in localitatea Ostrov, la intersectia strazii Cismelutei si strada Libertatii, la doar 100 m est de biserica ortodoxa. Zidaria, practic parte a gardului-zid al unui localnic, este frumos sculptata, chiar daca timpul a lasat deja amprenta sa pe suprafata tencuita.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova la 43,28 km
Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici. Mosul are aproximativ 15 m inaltime, Baba este mai scunda.
Biserica de lemn Izvoarele la 30,06 km
Biserica de lemn Sfantul Dumitru a fost construita folosind tehnica paiantei, structura din lemn si pereti din pamant batut si chirpici. Structura este sustinuta de stalpi de lemn ingropati, fara fundatie, cu perete din impletitura de nuiele.
Biserica dracilor Ivanesti la 23,76 km
Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia. A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea.
Cismeaua Raristea la 44,86 km
Raristea (in trecut Bazarghian, Gura Orman) este un sat din comuna Ion Corvin. Cismeaua satului, construita in 1964 conform inscriptiei, se afla la intersectia drumului comunal DC35 (strada Salcamilor), cu strada Mihai Viteazul.
Cismelele din Carvan la 44,28 km
Carvan (in trecut Kervan) este un sa din comuna Lipnita, format prin comasarea satelor Carvanu Mare (Carvan de Sus, Yukari Kervan) si Carvanu Mic (Carvan de Jos, Asagi Kervan). Localitatea are cel putin 3 cismele.
Orasul de Floci Orasul de Floci la 36,07 km
Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Distrus in urma razboaielor ruso-turce (sec XVIII) a fost redescoperit de arheologi abia in 1991.
Satul parasit Ispanaru Adamclisi la 46,25 km
Fosta localitate Ispanaru, azi sit arheologic, se afla la aproximativ 5 km nord-nordvest de Adamclisi, de care apartine administrativ. Aici se afla un apeduct roman de tip canalis structilis, si un apeduct turcesc format din tubuli.
Izvorul Tamaduirii Manastirea Dervent la 36,56 km
Izvorul Tamaduirii se afla la nord-est de Manastirea Dervent, la o distanta de aproximativ 500 m. Deasupra izvorului a fost ridicata o constructie mica din piatra, acoperita cu olana, in stil vechi de arhitectura dobrogeana.
Cismele din Izvoarele la 30,19 km
Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita. Se pare ca satul are cel putin patru cismele, dintre care una in afara localitatii.
Cismele Oltina la 31,16 km
Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Localitatea are cel putin sase cismele, a se vedea punctele auxiliare de la geoobiectiv.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova la 42,02 km
La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii. Cavitatea are aproximativ 15 m lungime.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele la 28,66 km
Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Valul de piatra de la Cernavoda la 41,24 km
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre. Ansamblul valului de piatra are o lungime totala de aproximativ 59 km.
Cale-Gherghi Izvoarele la 28,7 km
Se presupune ca acest sit arheologic, asezare intarita si de mari dimensiuni, este Sucidava dobrogeana. Locul a fost cunoscut in timpul ocupatiei otomane sub denumirea de Cale Gherghi (in traducere Orasul lui Gheorghe).
Cismeaua Brebeni la 42,87 km
Brebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002. Cismeaua satului, construita in anul 1990 conform inscriptiei, se afla in partea de nord a satului.
Cismele Strunga la 35,93 km
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele. Prima se afla pe strada Bisericii, la 500 m sud - sud-est de manastirea ortodoxa, iar a doua intr-o stare foarte degradata, in padure.
Crucea de la Harsova Crucea de la Harsova Dealul Belciug la 41,46 km
Crucea comemorativa de la Harsova, care se afla pe dealul Belciug (Dealul Catedralei, Canaraua Tiganeasca), a fost ridicata in anul 1913. In data de 17 septembrie 1912, a avut loc un tragic accident pe Dunare, in care au pierit 26 de ofiteri, subofiteri si soldati.
[ Sus ↑ ]
Cimitirul afurisit Lehliu. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
Cismelele din Dumbraveni. Dumbraveni (in trecut Hairanchioi, in limba turca Hayranköy) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Satul are cel putin doua cismele, cismeaua din centrul satului, de pe strada Viorelelor, si una la nordvest de localitate, Cismeaua din padure.
Cismeaua Poenita. Poenita (in trecut Borungea, Borongea, in limba turca Borunca) este un fost sat, desfiintat in 1977, de pe teritoriul comunei Deleni. Cismeaua fostului sat Borungea a fost reamenajata, candva in trecutul apropiat.
Cismelele fostului sat Nargilar. Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile. Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Cismea Tufani. Satul Tufani este un sat din comuna Independenta, in trecut s-a numit Karaaci, Cara Agi, Karacy.
Casa tatareasca Zulfie Totay Cobadin. Prezinta o colectie de obiecte de arta orientala, broderii si tesaturi, obiecte traditionale specifice etniei tatare. Casa traditionala este amenajata in gospodaria unei familii de tatari din Cobadin, Zulfie si Nardin Seidali.
Cruci de piatra Sapunari. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Cismea Cetatea. Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei. Zidul de imprejmuire al cismelei este tencuit, acoperand materialul din care este construit.
Canionul de argila Galbiori. Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair. Intr-un mic parau cu multe meandre s-a format un canion interesant, cu pereti inalti de argila.
Cismeaua din Zorile. Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi. Cismeaua din Zorile se afla la marginea vestica a localitatii, la capatul vestic al strazii Cismelei.
Cismelele din Sipote. Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni. Cismeaua Sipote se afla la marginea satului, la iesirea spre sud-est catre Tufani, langa drumul judetean DJ391A.
Cismeaua mare Dobromir-Deal. Dobromiru din Deal este un sat din comuna Dobromir (Dobromiru din Vale). Cismeaua mare din Dobromiru-Deal se afla langa drumul comunal DC34.
Movila Segarcea Movila Segarcea Pantelimon. Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B. Movila nu apare in Repertoriul Arheologic National.
Cismea Valea Tapului. Cismeaua de piatra de la Valea Tapului este inscris in lista monumentelor istorice, avand codul CT-II-m-B-02918. Fostul sat Valea Tapului (in turca Teke-Deresi) a fost desfiintat prin decret prezidential in anul 1977.
Cismeaua Furca Petrosani. Cismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
Cismeluta Deleni. Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.
Minaret si geamie Izvoru Mare. Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011. Satul Izvoru Mare, din comuna Pestera, in trecut se numea Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu.
Cismelele din Valeni. Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir. Pe teritoriul satului gasim mai multe cismele.
Geamia Abdul Medgid Medgidia. Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu. Geamia monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02904, a fost construita intre anii 1857-1865.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Lunca - Obiective turistice Horpaz Localitati apropiate: Marculesti-Gara la 4,27 km, Tudor Vladimirescu la 6,59 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.