Localitatea Borcea (judetul Calarasi) Resedinta: Borcea.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Borcea, judetul Calarasi

Cismea Cetatea la 37,67 km
Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei. Zidul de imprejmuire al cismelei este tencuit, acoperand materialul din care este construit.
Zidul Genovez Canaraua turceasca Zidul Genovez Canaraua turceasca Harsova la 43,89 km
O plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, merita a fi facuta, si pentru panoramele pitoresti, avand ca punct de interes orasul Harsova. Sit sub constructie - Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei. Un relict al varstei medievale a cetatii il constituie impresionantul Zid Genovez, aflat la baza canaralei.
Cismeaua Tas Uluc Padureni la 30,81 km
Cismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Geamia turceasca Faurei la 31,64 km
Faurei (in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa. Geamia turceasca din Faurei se afla la intersectia strazilor Faurei si Bradului, in partea de sud-vest a localitatii.
Cismeaua Curcani Negresti la 47,09 km
Cismeaua Curcani se afla pe teritoriul fostului catun Curcani, pe valea Borungea.
Cale-Gherghi Izvoarele la 20,02 km
Se presupune ca acest sit arheologic, asezare intarita si de mari dimensiuni, este Sucidava dobrogeana. Locul a fost cunoscut in timpul ocupatiei otomane sub denumirea de Cale Gherghi (in traducere Orasul lui Gheorghe).
Cetatea Axiopolis la 24,4 km
Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda. La sud de cetatea Axiopolis incepe valul antic de piatra, care se termina la Tomis.
Cismeluta Deleni la 34,72 km
Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.
Izvorul Tamaduirii Manastirea Dervent la 30,02 km
Izvorul Tamaduirii se afla la nord-est de Manastirea Dervent, la o distanta de aproximativ 500 m. Deasupra izvorului a fost ridicata o constructie mica din piatra, acoperita cu olana, in stil vechi de arhitectura dobrogeana.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova la 43,76 km
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale. Pornind de la nord-vest spre sud-est, acestea sunt Canaraua Rosie (dealul Varos), Canaraua Tiganeasca, Canaraua Turceasca, Stancile Mosul si Baba, si Canaraua La Porumbei.
Cismeaua Faurei la 31,42 km
Faurei (in trecut Calaicea, in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa. Cismeaua din centrul localitatii se afla la intersectia strazii Principale cu strada Padurii.
Biserica dracilor Ivanesti la 42,04 km
Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia. A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea.
Cismeaua mare Dobromir-Deal la 38,31 km
Dobromiru din Deal este un sat din comuna Dobromir (Dobromiru din Vale). Cismeaua mare din Dobromiru-Deal se afla langa drumul comunal DC34.
Cismele Strunga la 23,34 km
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele. Prima se afla pe strada Bisericii, la 500 m sud - sud-est de manastirea ortodoxa, iar a doua intr-o stare foarte degradata, in padure.
Mormantul pictat de tip hipogeu Cernavoda la 24,85 km
Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu. Se afla langa adapostul Save the Dogs, este ingradit cu gard, si nu poate fi vizitat.
Cismeaua din Lespezi la 34,92 km
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Cetatea Hisarlac Cetatea la 37,61 km
Ansamblul de monumente istorice, format din asezare si cetatea Hisarlac, se afla pe teritoriul satului Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asırlık), comuna Dobromir.
Cismelele din Sipote la 36,9 km
Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni. Cismeaua Sipote se afla la marginea satului, la iesirea spre sud-est catre Tufani, langa drumul judetean DJ391A.
Cismeaua Gherdime Raristea la 30,27 km
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Valul de piatra de la Cernavoda la 24,91 km
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre. Ansamblul valului de piatra are o lungime totala de aproximativ 59 km.
Crucea Inalta Crucea Inalta Orasul de Floci la 41,99 km
Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639. Construita cu prilejul trecerii domnitorului Matei Basarab prin Orasul de Floci, Crucea Inalta (3 m) a fost mutata in zilele noastre, de un primar cu initiativa, in preajma localitatii Gura Ialomitei, la marginea Padurii Chirana, dar in in plin camp agricol.
Cismea Tufani la 43,67 km
Satul Tufani este un sat din comuna Independenta, in trecut s-a numit Karaaci, Cara Agi, Karacy.
Piatra cu cruce bizantina Izvoarele la 22,44 km
Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959. Ca si localizare, este precizata satul Izvoarele, comuna Lipnita, padurea Parjoaia, teritoriul fortificatiei romano-bizantine Sucidava.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele la 20,29 km
Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Cismeaua Padureni la 32,59 km
Padureni (in trecut Nastradin) este un sat din comuna Dobromir. Cismeaua din centrul satului este mai deosebita din cauza elementului decorativ, treptelor de acces, si placa cu inscriptia originala.
Cismelele fostului sat Nargilar la 34,13 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile. Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Cismelele din Ion Corvin la 24,52 km
Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate. Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cismele Oltina la 17,08 km
Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Localitatea are cel putin sase cismele, a se vedea punctele auxiliare de la geoobiectiv.
Cetatea Capidava la 35,12 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Cismelele din Coslugea la 25,75 km
Coslugea (in limba turca Kozluca) este un sat din comuna Lipnita, localitatea are cel putin trei cismele. Cismeaua aflata la capatul de nord-est a satului este pictata color, cu motive florale.
Cismeaua din Dobromir-Vale la 33,98 km
Cismeaua din Dobromir-Vale se afla in apropierea si la nord-vest de geamia turceasca, la o distanta de aproximativ 100 m, la nord de strada Baneasa.
Dealul Cismelei Razoarele la 26,52 km
Langa drumul national DN3, intre localitatile Baneasa si Lipnita, la poalele Dealului Cismelei, se afla ce altceva, decat o cismea veche. La o distanta de doar 3,6 km condus de la cismeaua din Baneasa, gasim aici langa cismea si un loc acoperit de odihna.
Geamia Memet Efendi Cernavoda la 25,03 km
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii. Mentionata si de catre celebrul calator otoman Evliya Celebi, a fost construita in anul 1756 de catre sultanului Osman al III-lea.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la 26,94 km
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Fantana lui Mihai Eminescu se afla la sud de satul Ion Corvin, si la vest de Manastirea Sfantul Andrei.
Piatra cu Capac Piatra cu Capac Harsova la 43,83 km
Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova. Legenda spune ca in timpul razboaielor dacice aici au servit masa soldatii din armata lui Traian, poate chiar insusi imparatul.
Cismele din Baneasa la 27,75 km
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Valul mare de pamant de la Cochirleni la 23,38 km
Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km. Porneste de la malul Dunarii, la nord de Cetatea Patulului, si continua spre est, pana la granita administrativa dintre orasul Cernavoda si satul Pestera.
Fosta scoala Harsova la 43,8 km
Ansamblul constituit din fosta scoala si fosta locuinta a directorului scolii se afla in Harsova, pe strada 9 Mai numarul 2. A fost construit la inceputul secolului al XX-lea, in 1902, si este monument istoric categoria B, avand codul LMI CT-II-a-B-02889.
Cismele din Izvoarele la 22,44 km
Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita. Se pare ca satul are cel putin patru cismele, dintre care una in afara localitatii.
Asezarea civila Durostorum la 40,46 km
Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii. Este un sit arheologic pluristratificat cu vestigii datand din perioada romana si romana tarzie, respectiv Evul Mediu Timpuriu.
Cismeaua din Zorile la 32,26 km
Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi. Cismeaua din Zorile se afla la marginea vestica a localitatii, la capatul vestic al strazii Cismelei.
Biserica ortodoxa parasita Cetatea Dobromir la 33,88 km
Dobromir (in trecut Dobromir-Vale, Dobromiru din Vale - pentru a nu fi confundat cu Dobromiru din Deal) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Biserica ruina, numita de catre localnici Cetatea, si a carei constructie nu a fost terminata niciodata, se afla in partea de nord a localitatii.
Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova la 43,41 km
Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba. Denumirea provine probabil de la multitudinea de gauri, cuiburi de porumbei, din peretele stancilor.
Orasul de Floci Orasul de Floci la 41,98 km
Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Distrus in urma razboaielor ruso-turce (sec XVIII) a fost redescoperit de arheologi abia in 1991.
Minaretul si geamia din Dobromir la 34,06 km
Dobromir este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume, singura comuna din Romania unde etnicii turci sunt majoritari. In trecut satul a fost numit Dobromir-Vale, Dobromiru din Vale - pentru a nu fi confundat cu localitatea Dobromiru din Deal.
Pestera Casa Hotilor Aliman la 20,63 km
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
Cismeaua Scorcia Galita la 29,64 km
Galita este un sat din comuna Ostrov. Cismeaua Scorcia se afla in capul Vaii Scorciei, la est de localitatea Galita.
Cismeaua din Izvoru Mare la 40,25 km
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
[ Sus ↑ ]
Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Manastirea Sfantul Dionisie si Efrem Targusor. Manastirea cu hramul Sfintilor Dionisie Exiguul si Efrem cel Nou se afla intre localitatile Targusor si Gura Dobrogei, pe malul drept al paraului Visterna. A fost infiintata in anul 2010 avand ca hram si ocrotitor pe Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul, apoi in 2013 i sa adaugat Sfantul Cuvios Efrem cel Nou.
Manastirea Sfantul Ioan Casian Manastirea Sfantul Ioan Casian. Manastirea Sfantul Ioan Casian a fost infiintata in anul 2003. Include patru corpuri de chilii, cu trapeza si sala de intruniri si conferinte, respectiv o clopotnita.
Tavanul Tavanul Cheile Dobrogei. Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine. Tavanul este o formatiune in stanca, o cavitate cu podeaua si tavanul aproape plate si horizontale.
Lacul de creta Lacul de creta Murfatlar. Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar. Foarte accesibil, din strada Calea Dobrogei (DN3), apoi pe drumul comunal DC3, atat cu masina, cat si pe jos.
Geamia cu doua minarete Geamia cu doua minarete Murfatlar. Geamia din Murfatlar a fost construita in anul 1981, data care apare si pe zidul geamiei. Geamia, care in prezent are chiar doua minarete, se afla pe strada Credintei numarul 1.
Belvedere Cheile Dobrogei Belvedere Cheile Dobrogei. Urcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Drumul asfaltat care serpuieste printre urmele unor atoli de corali, care au luat diferite forme interesante, ofera un subiect foto deosebit pentru cei interesati.
Padurea Fantanita Padurea Fantanita Murfatlar. Rezervatia Padurea Fantanita se afla la sud-vest de orasul Murfatlar, acces din Calea Dobrogei, drumul national DN3. Padurea cu o inalta valoare botanica si zoologica este arie naturala protejata.
Geamia Caraomer Negru Voda. Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele. Geamia comunitatii musulmane a fost construita in jurul anului 1867.
Gara Basarabi Murfatlar Gara Basarabi Murfatlar. Prima gara din localitate a fost construita in anul 1860, la o distanta de 500 m fata de gara actuala. Gara Basarabi din Murfatlar, monument istoric (CT-II-m-B-02865.
Pestera cu Sarcofage Dumbraveni. Pestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei. In cavitate se afla inscriptia Bisericile Rupestre, iar pe harta locul apare ca si Biserica rupestra Dumbraveni.
Cismeaua din Mireasa Cismeaua din Mireasa. Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata. Prezinta o inscriptie scrisa in turco-osmana, cu versete din Coran.
Geamia Giuma Amzacea. Geamia este din piatra, este acoperita cu olane, si are un minaret scurt. Minaretul a fost afectat in timpul luptelor din Primul Razboi Mondial, in 1916 linia frontului fiind in apropiere.
Izvor Izvor Cheile Dobrogei. Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222. Apa izvorului este captata intr-un bloc din zidarie de piatra, aproape de albia paraului care traverseaza cheile.
Mosul Casienilor Mosul Casienilor Casian. Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei. Este o stanca interesanta, care privita dintr-un anume unghi se aseamana cu un chip uman.
Pestera La izvor Pestera La izvor Cheile Dobrogei. Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei. Cavitatea este plina cu icoane, cruci, lumanari, picturi religioase, si cu un panou pe care este scris Pestera Pelerinului.
Bazin apa Bazin apa Targusor. La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Cheile Dobrogei Cheile Dobrogei. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud. Produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de circa 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei.
Insula Ovidiu Lacul Siutghiol. Insula Ovidiu se afla in partea de vest a lacului (limanului) Siutghiol. Pe insula, unde se afla un restaurant rustic marinaresc cu preparate din peste, se ajunge cu barca, cu pornire de pe Faleza Ovidiu, sau din debarcaderul Ovidiu din Mamaia.
Biserica catolica Biserica catolica Oituz. Satul Oituz din judetul Constanta apartine de comuna Lumina, din cate stim este localitatea maghiara cea mai estica si sudica, a fost infiintata pe 23 aprilie 1923. Aici au primit pamant de la regele Ferdinand soldatii ceangai din satul moldovenesc Luizi-Calugara, care au luptat in primul razboi mondial.
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Goruni - Atractii turistice Nicopole Localitati apropiate: Galdau la 4,34 km, Buliga la 6,99 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.