Localitatea Trestioara (judetul Buzau) Resedinta: Manzalesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Trestioara, judetul Buzau

Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 36,18 km
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 28,23 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Grote preistorice Naeni la 44,11 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 18,24 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 48,88 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 42,83 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 25,9 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Cascada Putnei Cascada Putnei la 47,59 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 48,12 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 32,53 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 29,41 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 24,89 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti la 37,67 km
Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Biserica rupestra Alunis la 18,56 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 45,61 km
Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti la 37,24 km
Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 35 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 45,61 km
Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
La Ziduri La Ziduri la 45,39 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Biserica ortodoxa de lemn Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 48,12 km
Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 47,33 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 2,5 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 10,67 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 2,42 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 49,36 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 10,33 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Planul inclinat Planul inclinat la 46,35 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 37,45 km
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
Gaterul vechi de la Gyula la 33,46 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 18,82 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 32,75 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 45,03 km
Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 12,97 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
[ Sus ↑ ]
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 1,9 km
Grunjul de la Manzalesti
Grunjul de la Manzalesti la 2,54 km
Grunjul de la Manzalesti este alcatuit din tuf dacitic, care provine din cenusa vulcanica. Se afla in centrul comunei Manzalesti, judetul Buzau, la confluenta paraurilor Slanic si Jgheab.
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 53,43 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Cascada Tulghes Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 56,16 km. Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Parcul Jozsias Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 66,26 km. Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Lacul Balta Alba Lacul Balta Alba Balta Alba la 62,03 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 68,76 km. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 68,07 km. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Stancile Tohani la 50,12 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 51,71 km. Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 64,82 km. Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 57,51 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 66,19 km. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Cimitirul german de la Tisita Cimitirul german de la Tisita la 58,3 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 57,74 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 66,68 km. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.