Localitatea Rusavat (judetul Buzau) Resedinta: Viperesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rusavat, judetul Buzau

Podul de Arama Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Poduri din piatra Saranga la 21,74 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 40,13 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Stancile Tohani la 20 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Podul catre Nicaieri Matita la 23,53 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Stanca Mana Dracului Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Muntele de sare Slanic la 38,48 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 27,48 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Chiojdu Chiojdu la 20,43 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 42,75 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 49,32 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Biserica rupestra Alunis la 17,91 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 41,49 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 43,18 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 44,11 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 49,83 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 21,8 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 32,06 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 36,81 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 44,12 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Grote preistorice Naeni la 15,99 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 45,23 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 39,46 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 19,32 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Varful Maciuca Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 43,8 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Urlatoarele Urlatoarele la 49,25 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 31,48 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
[ Sus ↑ ]
Blocurile de calcar de la Badila
Blocurile de calcar de la Badila la 5,88 km
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 5,94 km
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 52,76 km. Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 68,21 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Balta Dracului Balta Dracului la 69,24 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Padurile biciclistilor Snagov la 68,7 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 52,01 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 57,75 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 68,69 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 68,71 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 69,95 km. Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Cascada Conciului Posada la 63,82 km. Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 69,3 km. La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
La Ziduri La Ziduri la 68,83 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 64,61 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 69,07 km. Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.