Localitatea Pinu (judetul Buzau) Resedinta: Braesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pinu, judetul Buzau

Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 11,8 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului). Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Chiojdu Chiojdu la 23,43 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 49,9 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei. Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 13,08 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 45,25 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 30,16 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 43,96 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 23,27 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 4,38 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita. Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 29,7 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 18,05 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 22,69 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Gaterul vechi de la Gyula la 35,79 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 24,68 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 25,17 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 44,9 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 30,79 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 13,61 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 27,71 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 26,44 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 45,69 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 45,36 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 40,79 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu. Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 13,74 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 37,32 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 26,46 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 49,58 km
Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 24,85 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 24,47 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
[ Sus ↑ ]
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Muzeul Casa Domneasca Brebu. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca. In incaperile Casei Domnesti, Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova a organizat o expozitie de arta si istorie medievala.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului. Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari. Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. Pana la punctul de intrare in traseu, care se afla la 14 km de Sacele, pe drumul forestier ce leaga Sacele de Azuga, putem ajunge si cu masina.
Castrul roman Comolau Reci. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Sub Varful Lepsa Sub Varful Lepsa. Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmea principala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful lepsa e sub el - bis - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis. Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis. Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni.
Barajul Paltinu Seciuri. Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile. Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline. Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi. Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc. Biserica romano-catolica, aflata in capatul sudic al satului, este tip cetate, cu un zid inalt de cca 2 m si dateaza din 1823.
Varful Tisaru Mare Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei. Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Cascada Putnei Cascada Putnei. Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil.
Casa Nagy Jafet Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc. Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902. Se afla pe strada Garii numarul 24.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Bozioru - Obiective turistice Lungesti Localitati apropiate: Parscovelu la 0,5 km, Ruginoasa la 1,12 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.