Localitatea Panatau (judetul Buzau) Resedinta: Panatau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Panatau, judetul Buzau

Pesterile in sare Pesterile in sare la 26,4 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 26,9 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Podul catre Nicaieri Matita la 26,7 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 25,98 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 40,52 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 37,11 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 36,4 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 42,39 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Muntele de sare Slanic la 37,46 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 26,81 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 42,81 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 37,74 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 37,73 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 25,73 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 34,41 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 39,07 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 37,69 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 11,47 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 39,08 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Gradina de lavanda Tiparesti la 43,85 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 42,58 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 25,98 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 29,04 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Necropola tracica Naeni la 24,7 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 36,54 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 46,06 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Chiojdu Chiojdu la 14,89 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 46,51 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 29,26 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Crucea Domnitorului Melicesti la 47,68 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Poduri din piatra Saranga la 29,56 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Biserica rupestra Alunis la 9,94 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 32,02 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 7,61 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 11,47 km
La Ziduri La Ziduri la 60,61 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 65,79 km. Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 64,66 km. Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 69,15 km. Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 60,82 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 65,18 km. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 64,11 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 50,78 km. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Groapa Deleanului Groapa Deleanului la 63,18 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 69,46 km. Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 62,13 km. Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Cetatea Vartej Cetatea Vartej Aninoasa la 62,65 km. Cetatea Vartej (in limba maghiara Fergettyuvar), se afla pe Dealul Bibort (Bibarc), la sud-est de satul Aninoasa, care apartine administrativ de comuna Reci. Prasnel versus Vartej - Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Circular plan vs circular helicoidal - Vartejul presupune o miscare circulara helicoidala, in dezacord cu miscarea platformei superioare a turnului care era doar plana. Cetatea Vartej sau Cetatea Prasnel - Asa cum am scris in comentariul meu anterior, conform dexonline cuvantul vartej are mai multe intelesuri.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.