Localitatea Paltineni (judetul Buzau) Resedinta: Nehoiu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Paltineni, judetul Buzau

Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 36,63 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Podul catre Nicaieri Matita la 30,55 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 40,61 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 31,12 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Planul inclinat Planul inclinat la 48,26 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 29,43 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 35,84 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 36,9 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 37,59 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 34,57 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 45,23 km
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 2,46 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 45,78 km
Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 24,7 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 31,76 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 25,66 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 40,61 km
Podul suspendat de la Comandau.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 47,25 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 11,26 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 25,68 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Grote preistorice Naeni la 34,14 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Chilia lui Dionisie Nucu la 9,38 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Gaterul vechi de la Gyula la 35,3 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 30,14 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 27,89 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 36,77 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 21,35 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 27,48 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Biserica de lemn din Soresti Biserica de lemn din Soresti la 40,48 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 37,79 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
[ Sus ↑ ]
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei la 9,05 km
Pensiunea Tata Lice - Chiojdu
Pensiunea Tata Lice - Chiojdu la 10,23 km
Dalnic Dalnic la 64,15 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 54,76 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Castelul Szentkereszty Arcus la 69,7 km. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 59,09 km. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 68,58 km. Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 50,1 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Poteca Printesei Posada la 56,39 km. Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Pasul Musat Pasul Musat la 63,41 km. Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 54,77 km. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 65,32 km. Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 55,92 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 59,58 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.