Localitatea Nucu (judetul Buzau) Resedinta: Bozioru.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nucu, judetul Buzau

Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 26,39 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Gaterul vechi de la Gyula la 34,89 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 5,37 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 21,3 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 47,59 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 26,46 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 16,28 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 16,24 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 45,25 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 31,17 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 29,04 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 31,89 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 35,97 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 28,78 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 28,22 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 40,73 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 10,1 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 36,67 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 37,28 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 49,81 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 26,14 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 42,32 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 47,84 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 15,25 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 35,82 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 27,05 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 1,26 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 30,84 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 17,13 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 28,45 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 26,46 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 15,08 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Grote preistorice Naeni la 33,74 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 26,88 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 26,85 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 5,39 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 14,74 km
Pasul Musat Pasul Musat la 61,12 km. Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Lacul Zorile Doftana la 60,86 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 69,48 km. Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Santul cetatii Moacsa la 69,76 km. Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 61,74 km. Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 55,89 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta la 60,71 km. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 64,66 km. Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 54,15 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman la 68,07 km. Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
Varful Tisaru Mare Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei la 58,72 km. Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Spitalul de neuropsihiatrie Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc la 68,89 km. Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35.
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja la 66,45 km. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Cascada Conciului Posada la 66,85 km. Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 55,31 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 55,58 km. Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.