Localitatea Mlajet (judetul Buzau) Resedinta: Nehoiu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Mlajet, judetul Buzau

Crucea Domnitorului Melicesti la 46 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 47,25 km
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 38,42 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 29,2 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 49,38 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 29,05 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 30,11 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 26,08 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Necropola tracica Naeni la 32,19 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 38,07 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 35,8 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 28,82 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 30,23 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 49,41 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 40,97 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Stancile Tohani la 35,12 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Vama Verde Vama Verde Telega la 49,72 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 48,05 km
Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 34,65 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 10,21 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 1,06 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 37,28 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 16,92 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 40,54 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 19,19 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 35,66 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 26,99 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 19,57 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 49,64 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
[ Sus ↑ ]
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei la 8,65 km
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 10,26 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 61,58 km. Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
Manastirea de la Podul Bulgarului Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 56,5 km. Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 54,09 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 61,43 km. La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 63,71 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 62,97 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 64,01 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 65,54 km. Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 51,47 km. Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 68,75 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 63,91 km. Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Balta Dracului Balta Dracului la 53,66 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.