Localitatea Anini (judetul Buzau) Resedinta: Cozieni.
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Podul suspendat de la Comandau.
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.