Localitatea Voivodeni (judetul Brasov) Resedinta: Voila. Denumire maghiara: Nagyvajdafalva.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Voivodeni, judetul Brasov

Daia Daia la 40,92 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 29,81 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus. Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 39,55 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 34,15 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Biserica catolica Sfantul Iosif Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 49,35 km
Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor. Catedrala a ars in anul 1983, si a fost reconstruita in 1984, in stil neo-clasic si eclectic.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 49,13 km
Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 43 km
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate. Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 39,13 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 49,2 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 49,33 km
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 49,37 km
Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu la 41,95 km
Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid. Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 49,21 km
Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 41,36 km
Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz. Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 18 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 42,97 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Casa Joseph Bacon Casa Joseph Bacon Sighisoara la 49,15 km
Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 38,08 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei. Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 48,4 km
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 37,5 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Lacurile de la Strandul Codlea Lacurile de la Strandul Codlea la 44,06 km
Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei. Din oras se ajunge la strand pe poteci turistice cu plecare din zona Maial (triunghi galben), dar si pe un drum asflatat de 1 km ce se desprinde din DN 1 (Brasov-Sibiu) cu 500 m mai sus de intersectia spre Dumbravita (3 km de Codlea).
Valea Comorilor Parau la 30,56 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 39,71 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Casa Breslelor Sighisoara la 49,09 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 36,37 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 39,9 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Cabana Garofita Pietrei Craiului - Marele Grohotis - Cerdacul Stanciului cruce galbena.
Vurpar Vurpar la 41,84 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta. Este resedinta comunei Vurpar.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 39,35 km
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 29,22 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 42,82 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani. Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 42,44 km
Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
[ Sus ↑ ]
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland. Initial a fost acoperita cu sindrila, dar in 1938 sindrila a fost schimbata cu tigle.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. A fost construita in secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.
Cariera Brazi Cariera Brazi. La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel. De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei. Biserica unitariana este construita la est de drumul comunal, pe muntele Sion, strajuita de un zid de piatra.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Lacul Verde Ocna Sibiului. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn. Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Cibinburg Cibinburg. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu. Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc. Este creatia sculptorului Zavaczki Walter.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Selistat - Atractii turistice Sebes Localitati apropiate: Ludisor la 2,07 km, Pojorta la 3,55 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.