Localitatea Sercaia (judetul Brasov) Resedinta: Sercaia. Denumire maghiara: Sárkány. Denumire germana: Schirkanyen. Alta denumire: Schirkonjen.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sercaia, judetul Brasov

Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz
Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Viscri Viscri
Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana
In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias
Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni
Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod
Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc
Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz
Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari
Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Lacul Satic Lacul Satic
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Cimitirul Cimitirul Jimbor
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Cimitirul animalelor Eden Codlea
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris
Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Piatra Detunata Racos
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Turnul Negru Brasov
Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov
Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Ormenis Ormenis
Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin.
Lacurile Rotbav
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
[ Sus ↑ ]
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod. Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
Baile Homorod Baile Homorod. Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod. Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc. Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod. Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad. Piatra Soimilor, Bixad
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.