Localitatea Lisa (judetul Brasov) Resedinta: Lisa. Denumire maghiara: Lisza.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lisa, judetul Brasov

Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 27,69 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 27,39 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 47,42 km
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 39,47 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 34,93 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 43,04 km
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Vurpar Vurpar la 43,22 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 35,83 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 46,5 km
Panorama spre castelul Bran
Cheia Cheii la 45,88 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 32,52 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 42,34 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 48,61 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 44,95 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 44,87 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Lacul Balea Lacul Balea la 22,63 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 40,16 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Palatul Brukenthal Avrig la 36,82 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 38,3 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 47,15 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 26,94 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 40,43 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 36,13 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Moardas Moardas la 49,52 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 42,84 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Daia Daia la 45,34 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
[ Sus ↑ ]
Varful Moldoveanu - Muntii Fagaras
Varful Moldoveanu - Muntii Fagaras la 16,85 km
Saua Podragu - Muntii Fagaras
Saua Podragu - Muntii Fagaras la 18,61 km
Copsa Mare Copsa Mare la 50,72 km. Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Muzeul de farmacie Sighisoara la 54,78 km. In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
Cariera Brazi Cariera Brazi la 55,83 km. La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Cibinburg Cibinburg la 69,08 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 54,76 km. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 64,72 km. Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 55,41 km. La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 57,32 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 54,97 km. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 66,41 km. Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.