Localitatea Holbav (judetul Brasov) Resedinta: Holbav. Denumire maghiara: Holbák. Denumire germana: Holbach.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Holbav, judetul Brasov

Urlatoarele Urlatoarele la 47,54 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 4,8 km
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 17,45 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 36,27 km
Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 44,24 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 42,05 km
Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 16,59 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 23 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Cascada Conciului Posada la 44,54 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Stanca Ariciul Stanca Ariciul Ormenis la 39,53 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 13,85 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 24,31 km
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 35,51 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 43,07 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 41,49 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Sura cu fereastra Holbav la 4,08 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 11,65 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Petersberg Petersberg Sanpetru la 22,15 km
Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 26,63 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 33,27 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 42,52 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 36,1 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov la 9,95 km
Pestera din Valea Fundata iarna - Muntii Postavarul
Pestera din Valea Fundata iarna - Muntii Postavarul la 12,04 km
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 66,51 km. Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Manastirea Cisterciana Carta la 65,23 km. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos la 66,93 km. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 69,39 km. Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Lespezi Star Lespezi Star la 64,2 km. Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 65,2 km. Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 50,19 km. Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Dalnic Dalnic la 54,76 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Biserica fortificata din Darjiu Biserica fortificata din Darjiu la 62,1 km. Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 58,37 km. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Planul inclinat Planul inclinat la 68,47 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 65,29 km. Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 60,61 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 66,38 km. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 54,47 km. Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Lacul Zorile Doftana la 64,98 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.