Localitatea Harman (judetul Brasov) Resedinta: Harman. Denumire maghiara: Szászhermány. Denumire germana: Honigberg. Alta denumire: Huntschprich.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Harman, judetul Brasov

Dealul Cetatii Let la 29,51 km
Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 44,86 km
Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 34,31 km
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 41,25 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 42,3 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Poteca Printesei Posada la 48,23 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 30,7 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 38,41 km
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 35,05 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 27,58 km
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Baile Apor Baile Apor la 49,02 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 43,92 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 47,01 km
Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 34,3 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 33,65 km
Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 49,64 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 44,66 km
Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 37,73 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 46,18 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Valea Comorilor Parau la 35,85 km
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 32,27 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Sura cu fereastra Holbav la 27,47 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 48,81 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 21,89 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 3,93 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul la 14,56 km
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 67,94 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 50,67 km. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 51,35 km. Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Mlastina Budos Santimbru-Bai la 62,22 km. Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Gradinita Gradinita Ocland la 53,69 km. Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 53,81 km. Satul Lunga - tinand de Tg.
Necropola tumulara Necropola tumulara Dealul Pietros la 54,57 km. Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 55,89 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Capela Vizita Fecioarei Maria Capela Vizita Fecioarei Maria Cotormani la 67,61 km. Cotormani, satul ascuns, se afla printre dealurile de pe partea stanga a drumului care duce dinspre Poarta Ako in valea paraului Fisag.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 58,18 km. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.