Localitatea Dacia (judetul Brasov) Resedinta: Jibert. Denumire maghiara: Garat. Denumire germana: Stein.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dacia, judetul Brasov

Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 30,04 km
In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m. Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar.
Fantana alba Fantana alba la 19,45 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata. Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 44,99 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn. Langa izvor se afla un bazin pentru baie, amenajare nefunctionala in momentul actual.
Partia de schi si bob Lobogo Partia de schi si bob Lobogo Baile Homorod la 45,16 km
Pista de bob Lobogo este dedicata tuturor varstelor, oferind senzatii tari si momente pline cu bucurie pentru toata lumea. Pista cu un design unic are o lungime de aproape 1000 m, pante si viraje spectaculoase, iar viteza poate atinge chiar si 45 km pe ora, in siguranta deplina.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 36,27 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 11,07 km
Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg. La sud-est de sat, la aproximativ 1 km est de la confluenta Homorodul Mic si Valea Mare (Kosdbach).
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 36,47 km
Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 36,34 km
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 36,92 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Baile Dungo Baile Dungo Craciunel la 28,59 km
Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atentie mai mare acest loc. Baile au fost pentru prima data reconstruite in anul 2006, forma actuala primind-o in 2019, prin efortul comunitatii.
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara. Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 16,53 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii. Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 49,03 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 27,18 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Liceul Joseph Haltrich Liceul Joseph Haltrich Sighisoara la 36,3 km
Scoala din Deal a fost construita in anul 1792. In secolul al XIX-lea a fost o scoala de referinta, institutia scolara de frunte a sasilor.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 36,27 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 44,47 km
La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje. Ciocanul hidraulic pentru prelucrarea fierului, construit aici, a functionat pana in anii 1990.
Biserica reformata din Talisoara Biserica reformata din Talisoara la 35,25 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 36,44 km
Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea. MS-II-m-B-16031.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 35,82 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel la 28,45 km
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 36,3 km
Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 12,69 km
Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz. Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 29,58 km
Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 49,14 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 39,39 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 48,72 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Daia Daia la 24,66 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 36,47 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 34,45 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Apa minerala Ercesi Mohas Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 48,77 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 42,6 km
Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters. Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef.
Gradinita Gradinita Ocland la 26,98 km
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului. Langa cladirea gradinitei, care are peste o suta de ani, se afla un pavilion sau pridvor acoperit, interesant.
[ Sus ↑ ]
Piramidele de la Sona
Piramidele de la Sona la 18,22 km
Depresiunea Fagarasului (Tara Fagarasului, Tara Oltului, valea raului Olt).
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani la 20,63 km
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 62,67 km. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Dalnic Dalnic la 64,97 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 63,18 km. Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 55,1 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 64,49 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 57,31 km. Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Palatul Brukenthal Avrig la 67,63 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 50,5 km. Murgul Mare, Ozunca Bai
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 61,7 km. Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Biserica reformata Biserica reformata Sangeorgiu de Padure la 53 km. Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 51,16 km. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Biserica din Garciu Biserica din Garciu la 68,71 km. Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. Cu multa asiduitate - Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.