Localitatea Corbi (judetul Brasov) Resedinta: Ucea. Denumire maghiara: Korb.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Corbi, judetul Brasov

Lespezi Star Lespezi Star la 24,14 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2517 metri.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 49,91 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Palatul Brukenthal Avrig la 25,28 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 49,83 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 48,12 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei. Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Lac Tocile la 39,48 km
Lacurile Tocile
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 49,91 km
Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 48,75 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 49,98 km
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 21,85 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig. Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 49,74 km
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 49,01 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Cabana Garofita Pietrei Craiului - Marele Grohotis - Cerdacul Stanciului cruce galbena.
Vurpar Vurpar la 30,05 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara VurpĆ³d) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta. Este resedinta comunei Vurpar.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 17,9 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus. Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste.
Copsa Mare Copsa Mare la 41,26 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan.
Baraj Oltet la 5,35 km
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 17,93 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 49,76 km
Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938. MS-II-m-A-15891.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 34,79 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 49,84 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 49,43 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868). In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 49,47 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 46,02 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 49,79 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala.
Hotel Sighisoara Hotel Sighisoara la 49,84 km
Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 38,41 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Oratia Cetatea Oratia. Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea. De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
Cheile Mari ale Dambovitei. Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Pestera Fundata. Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m. Pestera a fost descoperita in anul 1954.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului. In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara. Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei. Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari. Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate. Din aceasta cauza este doar un fel de cetate pe malul paraului Taietura, fortareata initiala a fost o cetate din pamant prevazuta cu palisada.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Lacurile Rotbav. Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Vitanesti - Atractii turistice Crampotani Localitati apropiate: Ucea de Jos la 2,1 km, Ucea de Sus la 2,82 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.