Localitatea Bod (judetul Brasov) Resedinta: Bod. Denumire maghiara: Botfalu. Denumire germana: Brenndorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bod, judetul Brasov

Valcele Valcele Drumul apelor minerale la 10 km
Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 42,02 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 46,09 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 19,6 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 21,91 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Urlatoarele Urlatoarele la 34,49 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Platoul Nisipos Platoul Nisipos Malnas-Bai la 32,3 km
Situl arheologic Platoul Nisipos (Dealul Nisipos) este situat la o distanta de aproximativ 200 m sud-vest de Malnas-Bai.
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 45,25 km
In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 10,56 km
Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 31,19 km
Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 21,28 km
Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 21,66 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 42,55 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 44,94 km
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 45,7 km
In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 20,89 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Cetatea Vapa Cetatea Vapa la 39,52 km
Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului. Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 45,55 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 47,99 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 41,08 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 42,01 km
Piatra Soimilor, Bixad
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 45,6 km
Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 45,83 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Casa Nagy Jafet Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc la 46,39 km
Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 41,75 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 44,34 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 40,79 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 45,92 km
Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 24,51 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 45,51 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 15,56 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 47,68 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Lacurile de la Strandul Codlea Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel la 48,07 km
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Biserica fortificata Rotbav la 10,48 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
[ Sus ↑ ]
Stanca Veczer
Stanca Veczer la 3,35 km
Faimoasa stanca Veczer se afla la aproximativ 3 km sud de satul Ariusd, amplasata pe versantul sudic al locului numit Veczer. Aceasta colina inalta este inconjurata de raul Olt, si domina peisajul cu rocile sale din conglomerate, care par sa imite niste giganti, care se inalta deasupra apelor.
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul
Pietrele lui Solomon - Muntii Postavarul la 17,44 km
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia la 67,29 km. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 65,38 km. Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 59,43 km. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 53,3 km. Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 61,53 km. Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 50,68 km. Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 55,36 km. Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 54,68 km. Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc la 69,05 km. In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Hanul Suparatoarea Nevestelor Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta la 58,92 km. Hanul Suparatoarea Nevestelor se afla la intersectia drumurilor care vin dinspre Baile Chirui, Selters, respectiv Lueta.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 58,41 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Turn belvedere Turn belvedere Sumuleul Mare la 69,41 km. Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Poian Poian la 52,68 km. Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Fantana din padure Fantana din padure Santimbru Bai la 56,28 km. Izvor si fantana din beton imprejmuite, la 500 m sud de Santimbru Bai, langa poteca turistica marcata cu banda albastra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.