Localitatea Slatinita (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Bistrita. Denumire maghiara: Pinták. Denumire germana: Pintak. Alta denumire: Päntek.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slatinita, judetul Bistrita-Nasaud

Tinovul Mare Poiana Stampei la 45,73 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Biserica Scroafei Dipsa la 27 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 43,51 km
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 38,01 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 38,68 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 18,69 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 41,97 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 47,08 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 26,43 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 8,5 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 41,64 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Padurea de larice Posmus la 25,19 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Burgberg Batos la 36,13 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 48,24 km
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 18,98 km
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 34,89 km
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 53,26 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Varful Zespezel la 56,61 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 55,66 km. Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 69,28 km. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 50,93 km. Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Lacul Lighet Targu Lapus la 55,61 km. Lacul Lighet - Targu Lapos
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 55,08 km. Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 69,49 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Poiana cu narcise Gurghiu la 56,21 km. Poiana cu narcise de la Gurghiu
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 69,41 km. Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 58,97 km. Varful Stana lui Verticu (Varatic)
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.