Localitatea Sarata (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Bistrita. Denumire maghiara: Sófalva. Denumire germana: Salz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sarata, judetul Bistrita-Nasaud

Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Burgberg Batos
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Lacul din spatele castelului Teleki
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Varful Bistriciorul
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Poiana cu narcise Gurghiu
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu
Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
Piatra Corbului Piatra Corbului
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Podul graniceresc Cosbuc
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Padurea de larice Posmus
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica reformata Biserica reformata Sic
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures. Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici.
Biserica unitariana Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures. Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Turnul de observatie Corunca Turnul de observatie Corunca. Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia - Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani. Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Cocosul de Aur Cocosul de Aur Targu Mures. Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici.
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale.
Curmatura Tihu. Curmatura Tihului
Saua Curatel Muntii Rodnei. Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.