Localitatea Sant (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Sant. Denumire maghiara: Újradna. Denumire germana: Neu-Rodna. Alta denumire: Neurodenau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sant, judetul Bistrita-Nasaud

Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 25,31 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 32,25 km
Stana lui Verticu (Varatic).
Varful Omu Muntii Suhard la 16,84 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 45,57 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Varful Pietros Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Poate fi atins dinspre Lunca Bradului, Gura Haitii, sau Toplita.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 45,59 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 41,46 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Podul graniceresc Cosbuc la 38,81 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 33,75 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Barajul Rastolita la 48 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani la 42,03 km
Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 34,13 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 41,13 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 49,84 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om.
Curmatura Tihu la 39,25 km
Curmatura Tihului
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 9,67 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa. Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu. Poiana Rusu - Varful Tibles
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.