Localitatea Sangeorz-Bai (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Sangeorz-Bai. Denumire maghiara: Oláhszentgyörgy. Denumire germana: Rumänisch Sanktgeorgen. Alta denumire: Gergn.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sangeorz-Bai, judetul Bistrita-Nasaud

Saua Diecilor Muntii Suhard la 37,13 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Podul graniceresc Cosbuc la 21,41 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 47,69 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 47,29 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 45,66 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 49,42 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 20,71 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Stancile Doisprezece Apostoli Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 27,03 km
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 47,27 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 44,38 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Varful Bistriciorul la 39,08 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 29,64 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 46,51 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 31,13 km
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 41,69 km
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 59,03 km. Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Ulita copilariei Toplita la 68,56 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 63,83 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Cuptor de ars var Darmoxa la 68,94 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 64,45 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 65,45 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 52,93 km. Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 63,57 km. Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Pasul Cavnic Aflat in nordul indepartat al tarii, intr-o veche zona miniera din Maramures, cu peisaje minunate si locuri unice. Cutia din pas - Am gasit geocutia. Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 53,29 km. Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 65,09 km. Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Baltile Uila la 51,78 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.