Localitatea Rodna (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Rodna. Denumire maghiara: Óradna. Denumire germana: Altrodenau. Alta denumire: Radna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rodna, judetul Bistrita-Nasaud

Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 39,06 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 48,51 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 12,59 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 37,32 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 41,06 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 9,24 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 49,63 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 33,85 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 21,33 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Barajul Rastolita la 47,68 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 25,14 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Curmatura Tihu la 40,29 km
Curmatura Tihului
Varful Bistriciorul la 36,88 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 48,98 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Varful Omu Muntii Suhard la 22,67 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 37,36 km
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 37,81 km
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 68,33 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Ulita copilariei Toplita la 66 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Burgberg Batos la 59,23 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 51,65 km. In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 51,13 km. Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Izvorul Borcut Bilbor la 59,76 km. Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Lacul din spatele castelului Teleki la 52,09 km. Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 54,75 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Piatra Runcului Masa Talharului la 63,69 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 69,32 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.