Localitatea Poderei (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Rebrisoara. Denumire maghiara: SzamosontĂșli telep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poderei, judetul Bistrita-Nasaud

Biserica de lemn Sacalu de Padure
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Parcul dendrologic Arcalia Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Baltile Uila
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Piatra Corbului Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Varful Rachitis Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Stancile Doisprezece Apostoli Creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei adaposteste multe figuri zoo- si antromorfe sculptate de intemperii in decursul vremii, deosebit de interesante, constituite din fragmente de lava cimentate. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Panteonul megalitilor Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel. In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Poiana cu narcise de la Gurghiu
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.