Localitatea Ocnita (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Teaca. Denumire maghiara: Mezőakna. Denumire germana: Salzgruben. Alta denumire: Szászakna.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ocnita, judetul Bistrita-Nasaud

Zoo Targu Mures Zoo Targu Mures Platoul Cornisa Targu Mures la 35,55 km
In partea estica a orasului Targu Mures, pe platoul Cornesti se afla Gradina Zoologica, la altitudinea de 488 m si la 197 m deasupra orasului. Weekend la Targu Mures - Am fost in weekend in Targu Mures la Campionatul National de Dans Sportiv. Zoo Targu Mures - Ascunzisul era foarte tare. Padurea de stejar si carpen, numita Padurea Mare ofera conditii ideale pentru animalele gradinii.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 29,87 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 43,4 km
La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Casa Rado Casa Rado Targu Mures la 36,1 km
In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Casa conductei de apa Casa conductei de apa Targu Mures la 34,73 km
Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara. Era atelierul de intretinere si locuinta de serviciu pentru personalul care intretinea conductele tunelului de sub raul Mures.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures la 35,81 km
Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 22,53 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 13,75 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 39,61 km
Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 35,93 km
In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 35,07 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 36,03 km
Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 32,99 km
Biserica reformata Band
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Mureseni la 38,57 km
In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania. Cimitirul se afla pe dealul din spatele Fabricii de conserve, parte din teritoriu donata satului de catre contesa Bissingen, Lazar Nora.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 43,23 km
Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 34,78 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Biserica Scroafei Dipsa la 12,6 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 21,56 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures. Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 40,06 km
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului. Constructia bazata pe un proiect care a fost premiat la o competitie stiintifica studenteasca, a fost finalizata in vara anului 2018.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 37,61 km
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 30,98 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Pseudosphaera Pseudosphaera Targu Mures la 36,24 km
Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Poiana cu narcise Gurghiu la 31,41 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 35,97 km
Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 40,5 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 17,12 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809. Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 39,06 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Eremitu Eremitu la 40,47 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
[ Sus ↑ ]
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata. Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani. Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar. Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Gradina zoologica Turda. Gradina Zoologica Turda
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca. Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Alee terapeutica Sovata. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci. Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani. Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Este o apa sarata, bicarbonatata, calduta, continand fier, dioxid de carbon si magneziu, fiind suprasaturat cu minerale dizolvate.
Dealul Melcului Dealul Melcului Corund. Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Este considerat cea mai mare ocurenta de aragonit din Romania, fiind rezervatie inca din 1980.
Piatra Siclodului Piatra Siclodului. Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Campenita - Atractii turistice Fanatele Socolului Localitati apropiate: Comlod la 3,36 km, Baita la 4,4 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.