Localitatea Monor (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Monor. Denumire maghiara: Monorfalva. Denumire germana: Mindendorf. Alta denumire: Monor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Monor, judetul Bistrita-Nasaud

Treptele Rakoczi In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Cutiuta a disparut - Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras.
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Parcul portilor inchise Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici.
Castrul roman Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Stancile Doisprezece Apostoli Creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei adaposteste multe figuri zoo- si antromorfe sculptate de intemperii in decursul vremii, deosebit de interesante, constituite din fragmente de lava cimentate. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Punctul de belvedere Busola Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Izvorul parcarii Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Parcul dendrologic Arcalia Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Cocosul de Aur Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici.
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Casa pian Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante.
Gara de linie ingusta Targu Mures Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Fantana cu steme Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii.
Izvorul Postaret Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu.
Varful Tihu Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Istan tau Istan tau (Taul Domnului).
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Baia Traditionala Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Biserica reformata Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Biserica reformata Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904.
Baia O-saros Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.