Localitatea Mititei (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Nimigea. Denumire maghiara: Mittye.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Mititei, judetul Bistrita-Nasaud

La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 47,24 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Lacul din spatele castelului Teleki la 39,3 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Piatra Corbului Piatra Corbului la 36,87 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 40,45 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 47,99 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Podul graniceresc Cosbuc la 10,17 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Padurea de larice Posmus la 39,61 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 21,5 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 22,1 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 38,59 km
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Lacul Lighet Targu Lapus la 37,49 km
Lacul Lighet - Targu Lapos
[ Sus ↑ ]
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului. Stana lui Verticu (Varatic).
Varful Pietros 2 Muntii Calimani. Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Pasul Cavnic Pasul Cavnic. Aflat in nordul indepartat al tarii, intr-o veche zona miniera din Maramures, cu peisaje minunate si locuri unice. Cutia din pas - Am gasit geocutia. Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania.
Biserica de lemn Petelea. Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti. Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani. Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Tinovul Mare Poiana Stampei. Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei. Are o suprafata de 682 hectare.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei. Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Aranghel - Atractii turistice Ostrov Localitati apropiate: Nimigea de Sus la 0,77 km, Mocod la 2,8 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.