Localitatea Matei (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Matei. Denumire maghiara: Szentmáté. Denumire germana: Mathiasdorf. Alta denumire: Szászmáté.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Matei, judetul Bistrita-Nasaud

Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 42,19 km
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 45,45 km
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Biserica Scroafei Dipsa la 12,7 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 28,94 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Istan tau Istan tau la 36,19 km
Istan tau (Taul Domnului).
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 28,87 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Padurea de larice Posmus la 25,14 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Baltile Uila la 26,85 km
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 13,26 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 35,94 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 23,88 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 28,51 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241. Este cladire monument istoric, figureaza cu codul CJ-II-m-B-07759 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 45,78 km
Biserica reformata Band
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 42,73 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Lavanda Muresan Saulia la 37,3 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 39,08 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures. Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.
Biserica de lemn Petelea la 44,04 km
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 38,19 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 47,19 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 35,45 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 41,18 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Podul graniceresc Cosbuc la 43,2 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 38,22 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 32,44 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 38,45 km
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald). Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 43,84 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 39,86 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 35,28 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809. Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
[ Sus ↑ ]
Izvorul parcarii Izvorul parcarii Magherani. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Izvorul de langa parcare a fost asigurat cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj. Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc).
Casa Cripta Dracula Casa Cripta Dracula Damieni. Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii. Prin aceste cuvinte, textul publicitar ne atrage atentia asupra edificiului deosebit.
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures. In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa. Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Casa conductei de apa Casa conductei de apa Targu Mures. Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara. Era atelierul de intretinere si locuinta de serviciu pentru personalul care intretinea conductele tunelului de sub raul Mures.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca. Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Castrul roman Castrul roman Calugareni. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Lalele si lavanda Marculeni. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni. Gasim aici cincisprezece mii de plante si zece tipuri de lalele, recolta avand loc in prima parte a lunii mai.
Lavanda Corunca. Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale. Corunca, Strada de Jos numarul 167.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures. In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber. Daca in trecut era intr-o stare de degradare avansata, azi scena este renovata.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion. Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici. Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Suta - Obiective turistice Plesoiu Localitati apropiate: Morut la 2,33 km, Corvinesti la 3,97 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.