Localitatea Lesu (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Lesu. Denumire maghiara: Les.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lesu, judetul Bistrita-Nasaud

Varful Pietros 2 Muntii Calimani
Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Biserica Scroafei Dipsa
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Varful Omu Muntii Suhard
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu
Poiana Rusu - Varful Tibles
Tinovul Mare Poiana Stampei
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani
Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa
O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani
Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Baltile Uila
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani
Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani
Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
[ Sus ↑ ]
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Poiana cu narcise Gurghiu. Poiana cu narcise de la Gurghiu
Varful Zespezel. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Piatra Laptariei Bilbor. Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei Muntii Rarau. Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Biserica de lemn Petelea. Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Ulita copilariei Toplita. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului. Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Cuptor de ars var Darmoxa. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.