Localitatea Jimbor (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Chiochis. Denumire maghiara: Szászzsombor. Denumire germana: Sommer.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Jimbor, judetul Bistrita-Nasaud

Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 48,23 km
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 40,78 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 47,25 km
Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures. Complexul este situat pe o colina, la marginea padurii.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 46,91 km
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 25,98 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design la 47,75 km
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura, Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si o sectie de pictura cu sediul la Sighisoara.
Canalul Turbina Uzina Electrica Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 49,42 km
Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 27,65 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 49,5 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 22,72 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 31,36 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 20,8 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Biserica Scroafei Dipsa la 17,71 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Lacul Verde Lacul Verde Sancraiu de Mures la 48,59 km
Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 36,55 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 49,88 km
Parcul Indragostitilor- Targu Mures Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 35,81 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 39,27 km
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald). Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 40,83 km
Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 40,57 km
Biserica catolica Band
Lavanda Purple Love Grindeni la 49,33 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 49,88 km
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 49,82 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 48,25 km
Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Istan tau Istan tau la 30,8 km
Istan tau (Taul Domnului).
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 49,76 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 42,46 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures. Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.
[ Sus ↑ ]
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus. Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci. Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni. Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.
Salina Turda. Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci. Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului. Constructia bazata pe un proiect care a fost premiat la o competitie stiintifica studenteasca, a fost finalizata in vara anului 2018.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti. Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail. Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj. Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti. Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata. Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova. Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Mitrofani - Atractii turistice Firesti Localitati apropiate: Buza Catun la 2,1 km, Rotunda la 3,04 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.