Localitatea Ilva Mare (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Ilva Mare. Denumire maghiara: Nagyilva. Denumire germana: Großilva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ilva Mare, judetul Bistrita-Nasaud

Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 29,55 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Padurea de larice Posmus la 47,51 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 14,92 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 31,15 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 41,36 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 35,42 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 27,92 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 22,49 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Lacul din spatele castelului Teleki la 48,08 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Podul graniceresc Cosbuc la 37,36 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 28,98 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 49,51 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 43,14 km
Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 33,17 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 40,23 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 29,17 km
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 33,01 km
Cuptor de ars var Darmoxa la 53,65 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Poiana cu narcise Gurghiu la 67,57 km. Poiana cu narcise de la Gurghiu
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 50,69 km. Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 67,93 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 67,06 km. Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 50,66 km. Poiana Rusu - Varful Tibles
Biserica Scroafei Dipsa la 55,45 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 56,07 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 69,42 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 53,53 km. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Varful Zespezel la 52,56 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 60,02 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 54,71 km. Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.