Localitatea Cusma (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Livezile. Denumire maghiara: Kusma.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cusma, judetul Bistrita-Nasaud

Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 49,84 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. A primit hramul Duminica Tuturor Sfintilor, sarbatoare ortodoxa celebrata la o saptamana dupa Rusalii.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 38,82 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 47,64 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Varful Bistriciorul la 26,68 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 42,47 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 41,98 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 27,17 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809. Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 42,35 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. Rezervatia se situeaza la poalele Varfului Rachitis, are o suprafata de 322 ha.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 31,71 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 46,09 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Barajul Rastolita la 27,3 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 31,83 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 40,86 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Baltile Uila la 26,19 km
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Curmatura Tihu la 30,66 km
Curmatura Tihului
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 49,54 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 39,19 km
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 41,02 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 49,52 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 33,09 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 4,51 km
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 19,14 km
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 65,73 km. Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures.
Parc aventura Adrenalin Plus Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 64,57 km. Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 68,49 km. Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 69,78 km. Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 63,66 km. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Ulita copilariei Toplita la 51,34 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Lacul Kalman-t Lacul Kalman-t Sancraiu de Mures la 65,88 km. Lacul Kalman-t - Sancraiu de Mures.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 56,1 km. Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Gara Mica Gara Mica Sovata la 65,19 km. Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915. Blocul de beton - Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Foto lamuritoare - Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 66,21 km. Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Lacul Verde Lacul Verde Sovata la 65,06 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 57,49 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 67,78 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.