Localitatea Cepari (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Dumitra. Denumire maghiara: Csépán. Denumire germana: Tschippendorf.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cepari, judetul Bistrita-Nasaud

Saua Curatel Muntii Rodnei la 44,32 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Varful Bistriciorul la 48,89 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Podul graniceresc Cosbuc la 14,38 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta. Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 17,53 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus. Aici se gaseste un frumos parc dendrologic, intins pe o suprafata de aproximativ 16 ha.
Burgberg Batos la 42,25 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Lacul din spatele castelului Teleki la 30,65 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 12,51 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 40,95 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 47,19 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 44,59 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 44,29 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809. Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 26,93 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
[ Sus ↑ ]
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed. Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Saua Diecilor Muntii Suhard. Saua Diecilor - Saua Diecilor
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului. Stana lui Verticu (Varatic).
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Lavanda Muresan Saulia. Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Barajul Rastolita. Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Taramul Lavandei Madaras. Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei. In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida. Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Stoenesti - Atractii turistice Valea Balceasca Localitati apropiate: Liviu Rebreanu la 2,84 km, Dumitra la 3,41 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.