Localitatea Branistea (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Branistea. Denumire maghiara: Árpástó.
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes.
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare.
Lacul Lighet - Targu Lapos
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534.
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Gradina Zmeilor - Galgau AlmasuluiPe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la 9 km sud de Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim un adevarat monument al naturii, Gradina Zmeilor. Este un loc bizar, cu stanci uriase, intr-o dezordine extraordinara.
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Turnul cu pantofi. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
Aflat in nordul indepartat al tarii, intr-o veche zona miniera din Maramures, cu peisaje minunate si locuri unice. Cutia din pas - Am gasit geocutia. Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania.
La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.