Localitatea Anies (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Maieru. Denumire maghiara: Dombhát. Alta denumire: Dombhátfürdő.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Anies, judetul Bistrita-Nasaud

Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 44,95 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 39,32 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 32,46 km
Stana lui Verticu (Varatic).
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 45,05 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 48,14 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 29,29 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 36,21 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 41,49 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 34,22 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Varful Omu Muntii Suhard la 26,42 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Podul graniceresc Cosbuc la 29,22 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 15,25 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 36,21 km
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 39,42 km
Ulita copilariei Toplita la 67,38 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Izvorul Borcut Bilbor la 62,2 km. Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 57,45 km. Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 51,47 km. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Lacul din spatele castelului Teleki la 50,01 km. Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 52,66 km. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 53,46 km. Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 55,19 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 53,12 km. Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 70 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 60,43 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 68,59 km. La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 58,84 km. Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Piatra Runcului Masa Talharului la 67,41 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.