Localitatea Suncuius (judetul Bihor) Resedinta: Suncuius. Denumire maghiara: Vársonkolyos. Alta denumire: Sonkolyos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Suncuius, judetul Bihor

Buteasa Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 49,18 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc. La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Biserica de lemn Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Cea mai frumoasa usa taraneasca? - Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Varful Bohodei Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Canyonul minune - Canionul Meduza
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Ruinele cetatii Adrian la 49,37 km
Ruinele cetatii Adrian, Salard.
Biserica reformata Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Biserica de pe deal - Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 39,24 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Pestera Casa Zmeului Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Cladirea Transilvania Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
[ Sus ↑ ]
Pestera Vantului - Muntii Padurea Craiului
Pestera Vantului - Muntii Padurea Craiului
2007-04-28, 2007-11-17 Suncuius
2007-04-28, 2007-11-17 Suncuius
Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Castrul roman Sutoru. Castrul roman, Sutoru
Padurea de stejar pufos de la Carand
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Parcul Natural Cefa a fost infiintat in anul 2006.
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Lacul de acumulare Somesul Cald
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.