Localitatea Cornitel (judetul Bihor) Resedinta: Borod. Denumire maghiara: Báródsomos.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cornitel, judetul Bihor

Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 48,01 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Biserica reformata din Zimbor la 47,13 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
La Plese Dancu la 45,25 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 47,12 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 6,47 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 46,19 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Biserica reformata Marghita la 46,33 km
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc. La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Biserica catolica Zalau la 38,03 km
Biserica catolica, Zalau
Biserica romano-catolica Abram la 42,54 km
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Biserica de lemn Ciumarna la 40,35 km
Biserica de lemn din Ciumarna
Castrul roman Sutoru la 46,55 km
Castrul roman, Sutoru
Canyonul minune Canyonul Meduza la 39,48 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 28,19 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu!
Laguna Verde Aghiresu la 49,21 km
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 9,77 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 40,08 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
[ Sus ↑ ]
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Cuta Cuta Socond. Comuna Socond, satul Cuta. Voi reveni cu urmatoarea ocazie - Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici. Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta.
Memorialul Ginta Memorialul Ginta. Memorialul Ginta - Gyanta. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna. In valea inferioara a Crisului Negru, pe malul drept al râului,asezata pe o înaltime, se afla Ginta sau, cum i se spunea cândva,de mult, Egyhazas Gyanta, Nömös Gyanta, Magyar Veg Gyanta.
Cetatea de pamant Biharia. Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului. Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre.
Tumul Pir. La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila. Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.
Cheile Baciului Cheile Baciului. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Lacul Somesul Cald. Lacul de acumulare Somesul Cald
Ruinele cetatii Adrian. Ruinele cetatii Adrian, Salard.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Valea Crisului - Atractii turistice Steia Localitati apropiate: Borod la 2,27 km, Beznea la 3,28 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.